Logo Bioclimateam reformas ecológicas integrales
ContactE
Logo Bioclimateam reformas ecológicas integrales negro
Contacte
Logo Bioclimateam reformas ecológicas integrales
ContactE

Sant Pere Mitjà

Barelona - El Born
Habitatge
Reforma ecològica integral
Grismedio i Oriol Tarridas
Barelona - El Born
Habitatge
Reforma ecològica integral
Grismedio i Oriol Tarridas

El punt de partida és un pis amb gairebé un segle a l'esquena, situat a la part antiga de Barcelona, la zona del Born que d'uns anys ençà ha experimentat una tremenda renovació i és ara origen de moltes de les més creatives iniciatives de la ciutat.

Els clients són una família Hispano Suiza, pare, mare i dos fills. Ell és arquitecte, especialista en arquitectura sostenible i soci de Atba Architecture (Web Atba), estudi d'arquitectura situat a Ginebra, amb clients tant privats com institucionals però amb projectes sempre dins el món de l'ecologia i la sostenibilitat.

El pis mantenia la distribució original però tenia un potencial real, llum natural davant i darrere i un pati de llums central que ajuda a que totes les estades siguin exteriors.

El projecte el va fer el propietari i en el destaca la unió en un sol espai de la cuina i la sala així com la possibilitat de "cirdular" al voltant de l'pati de llums. Aprofitant un dels dos laterals, s'ha distribuït el bany en tres peces: lavabo i dutxa tots dos sobre una estructura per la qual passen les instal·lacions i que acaben en un bany més ampli amb rentamans i zona oculta per a la rentadora. Els dos dormitoris estan a la part del darrere i al costat de la sala queda una tercera habitació molt àmplia i per a un ús flexible.

L'obra. El primer pas va ser fer caure diversos envans aprofitant totes les portes i marcs arriostrándolos i reforçar el sostre amb una llarga biga. Després vam aixecar envans nous amb Rigidur i omplim les càmera de llana NITA COTTON i reaprofitem tots els marcs i les portes originals. Anivellem part dels sòls carregant amb poc pes per no fer malbé l'estructura. Vam muntar instal·lacions noves de fontaneria i electricitat, aquestes últimes lliures d'halògens i instal·lem un bioswitch en cada dormitori

Recuperació i reutilització. Havia arribat el moment d'ocupar-nos dels quatre portes exteriors i de les quatre finestres que donen a pati de llums; aprofitem totes les finestres originals ja que estaven en bon estat, els col·loquem dobles vidres 5/10/6 i una de les finestres es va fer nova al fer el buit més gran, també en fusta i aprofitant un sistema de tancament reutilitzat d'una altra finestra rebutjada .

Ventilació. S'ha muntat un sistema de ventilació industrial que ventila a pati de llums l'aire procedent dels banys. L'aire extret per la campana de la cuina és conduït directament a la coberta de l'edifici. El motor de el sistema està protegit per una caixa acústica que fa desaparèixer gairebé del tot qualsevol soroll. A part de les zones humides la resta de la planta té l'avantatge tenir diverses possibilitats de ventilació creuada.

Acabats. Vam col·locar un preciós parquet de roure decapat a tot el pis, menys en la neteja i la dutxa. Tanquem amb petits cristalls, cadascun a mida, la unió entre els banys i les bigues de sostre, un treball d'autèntica artesania.

Cuina i banys. Vam muntar després el mobiliari de cuina feta amb fusta natural lliure de formaldehids i pintada amb segelladora i esmalts a l'oli Livos a l'igual que tota la fusteria i els sòcols. El taulell és de marbre blanc país. Tots els electrodomèstics estan integrats i són eficients. De la mateixa manera vam fer els mobles i el taulell de l'bany. Es va construir una taula i dos bancs a mida amb fusta d'avet reutilitzat després de ser talat fa més de cent anys.

Climatització. Per a la calefacció vam muntar una caldera de condensació i un termòstat amb un circuit d'aigua calenta que alimenta tots els radiadors.

Pintures naturals. Tot el pis es va pintar amb pintures Livos per a les parets i els sostres i esmalts Livos per a les portes i finestres.

Il·luminació. El pis és molt lluminós ja que té llum natural davant, darrere i al pati de llums central. La llum artificial és de baix consum.

Detalls. Especial menció per a molts dels detalls que l'arquitecte i propietari va dissenyar: sistema de dues portes corredisses al passadís dels banys subjectes sobre bigues que queden suspeses, els mobles de cuina i bany, el pòdium sobre el qual es col·loca bona part dels banys, es va recuperar la preciosa paret de pedra que ocupa un dels dos laterals de pis, l'elecció de colors i materials, la dutxa amb combinació de dos ceràmiques fosques, discretes i elegants, els sanitaris, els llits, prestatgeries i armaris, fetes a mida i en fusta natural.

Galeria
Fes clic sobre la imatge que t'agradi per engrandir-la.
Comparteix el projecte: 

Vols saber més sobre nosaltres?

Contactar
2010 - 2020 Bioclimateam. 
leafScroll Up